Underbart i Mongoland


UB City, Ulan Bator, Mongoliet

Hej!

Nu har jag varit har i Mongoliet några dager och jag tycker verkligen om det. Vackra landskap och trevliga personer om man jämför med Ryssland. Jag bor på ett jätte bra ställe som heter UB Gesthouse och det ar som en stor familj, alla pratar med alla väldigt mycket hangaround. Sa att resa ensam ar inte sa ensamt.

Forutom att jag saknar min karlek och familjen.

Sa vad har jag haftfor mig? Jag har varit mycket med svenskarna Eva & Sebbe, det ar skönt att prata svenska ibland. Det blir mycket engelska vilket ar kul. I mandags gick vi runt staden och kollade in det lokala sevärdheterna Ett budda tempel. Väldigt vackra byggnader tillskillnad mot alla Sovjet betongblock som ar kvar frän sovjettiden. Efter det gick vi igenom hela staden till ett sovjet monument som lag längst upp på en kulle. Det var en bra bit att gå men det var kul att få en titt på stan.

Vädret har varit väldigt bra forutom idag. Det har varit sol och runt noll grader.

Tisdagen åkte (hum eller hoppade ut, vägarna och bilarna ar galana) vi ut till en natinalpark ca 60 km utanfor UB. Det var jätte vacker och vi började med att ta en promenad innan vi fick mat inne i ett talt (som den stora delen av befolkningen bor i). Den var det dags for höjdpunkten, att rida. Hästarna såg ut som isndlandshastar och levde sina egna liv. Men efter två timmars ridning kom fram till ett budda tempel långt uppe i bergen. Efter fyra timmars ridning när vi kom tillbaka var man riktigt om i hela kroppen. Men det var väldigt kul! När vi kom tillbaka blev det middag och vattenpipa med en amerikan och en engelsman.

Idag (onsdag) har jag mest tagit det lungt, spelat gitarr, kollat pa tve, last och blivit forkyld. Vi (jag, eva & sebbe) åt lunch tillsammans med en skotte som vi träffade på taget hit. Imorgon bitti blir det till att stiga på taget igen for att åka till Peking. Där har jag innan aning vad jag ska bo eller att göra, men det löser sig nog.

Nu ska jag sova.

This work, unless otherwise expressly stated, is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Sweden License.