Tillbaka till civilastionen

Leo Hostel, Peking, Kina

Sa jag borjar dar jag slutade forra gangen. I torsdags morse gick taget fran UB. Jag hamnade an igen tillsammans med Eva och Sebbe, plus en mogolisk flicka som skulle till Kina och studera. Jag lag mest ner och vilade pa tagresan for jag madde inte sa bra. Skotten Craig hangde tillsammans med oss i varan kupe ocksa. Gransovergangen tog lang tid som alltid, men det vara lite coolt nar de lyfte upp taget och bytte underredaet. Det vara lite kul for jag somnade sa passkontrollanden fick vacka mig nar hon skulle ge tillbaka passet.

Sen kom vi in till Kina. Pa resan in till Peking sa stanade vi till och man kunde ga ut och se muren. Det var haftigt. Men det basta var varmen och varen. Val pa sationen blev jag hamtad av Leo Hostel, jag hade inte bestamt var jag skulle bo men de som jag tankte aka till vara dar, sa det var bra.

Det var valdigt bra vader nar jag kom till Peking sa jag borjade med att bara vandra runt lite. Jag kollad in Himmelsfridenstorg, som ar as stort. Riktigt maffigt. Sen blev det god peking anka till middag. Pa hostelet traffar man som vanligt en massa folk. Tyskarna fran tagresan mellan Moskva och UB ar har och jag har traffat nagra svenskar ocksa.

Pa lordagen snoade det, sa jag akte till en stor marknad och shoppade. Det ar valdigt kul att forhandla med kineserna. Jag har hitills kopt en jacka, en vaska, tva kepsar, for sammanlaggt 150 kr. Pa kvallen var det dags att testa Pekings nattliv. Jag hangde pa nagra pa hostelet. Det var ratt kul men inget specielt.

Igar sondag skulle jag folja med Emmy & Marcus (tva svenskar) och kolla pa Mao. Men han ville inte att vi skulle komma dit. Polisen hade sparrat av torget pga natt politikmote tror jag. Vi gick till baka och kollade pa en film pa hostelet for vadret var sa daligt. Efter att ha varmt oss akte vi till Silkes marknaden, men den var inte sa bra tycker jag, for mycket turister och da kan man inte pruta lika mycket.

Pa kvallen hade vi atertraff med de som akte taget. Det var riktigt kul. Vi drack massa ol och spelade ett kinesiskt tarningsspel. Idag skulle jag ha akt till muren men det blev installt for det blaser for mycket. Dock sa ar det batre vader idag, valdit solit. Sa jag har angnat dagen at att besoka Forbjudna staden. Det var haftigt och valdigt stort. Dock sa holl de pa att reparera vissa delar infor OS nasta ar.

Peking ar en valdigt storstad och det byggt over allt, det ar nog mer an vanligt nu infor OS. Men det haftigaste ar nar man kommer in pa de sma granderna som ar proppfulla av kineser och forsaljningsstand. Peking ar harligt men jag langtar efter varmen.. Snart

Ha det bra!!

This work, unless otherwise expressly stated, is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Sweden License.