From Russia with Love

Kremlin, Moskva, Ryssland

Det har bara gat nogra dagar pa denna langa resa, men det har hant en massa roliga och intressanta saker. Jag kan borja i kronoligisk ordning.

Den forsta personen jag traffade var en ryss vid namn Viktor som bode i min hyt, han var affarsman som var pa vag hem till moder ryssland. I min hytt bodde ocksa en trevligt indisk affarsman som jag bradade en del med. Pa kvallen satt jag mig och spelade gitarr pa baten och en finsk ful skolklass kom och slog sig ner bredvid mig. Vi satt dar och hade trevligt till sent pa kvallen.

Helsingfors var val inte sa mycket att hanga i granen. Jag gick mest runt, med min TUNGA packning. Det sag ut valdigt mycket som stockholm och jag vill ju se andra saker, det ar ju darfor jag ar ute och reser. Jag hittade till tagstaionen, inte sa svart nar allt star pa bade finska och svenska. Taget som jag akte med till Moskva var ryskt, vilket betyder, inge engelska. Som tur var traffade jag George pa taget, han var ryss men kunde engelska. Han hjalpte mig igenom det mesta, passkontrollen (fylla i dokument som ar pa ryska ar inte det lataste ska ni veta), vart man packar grejorna, hur man bestaller mat och vilket ol man ska dricka.

Val framme i Moskva var det dags for nasta aventyr, Moskvas tunnelbanna. Enligt min guidbok aker det 9 miljoner perssoner dagligen med tuben, och det finns en massa linjer och 150 staioner. Det gar att gora en liknelse med att spela kort. Forst foljer man farg sen raknar man stationer och sen hoppas man att man har tur. Har i Moskva star allt pa ryska.

Det sista George sa till mig var att det kommer att bli svart. Men hitills har jag klarat mig. De perssoner jag har forsokt kommunicerat med har varit hjalpsamma och trevliga. Idag har jag kollat in Kremlin och Roda Torget, Moskvas och hela Rysslands maktcenter. Det var coolt att de det med egna ogon.

Lite fakta:
Moskva ar kalt och blasigt. Ryssar har stora mossor men inga hanskar. Ingen kan engelska, ingen.

Nu ska jag ut i kylan. Skriv garna vad ni har for er dar hemma. Jag ska forsoka fa upp lite bilder innan taget gar pa tisdag. Ha det bra!

This work, unless otherwise expressly stated, is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 Sweden License.